Personal Breintraining met Joost van der Leij

Als jij of iemand om wie je geeft in de problemen zit, het mentaal moeilijk heeft, het niet meer ziet zitten en meer bezig is met overleven dan leven, dan zijn er twee opties:

  1. Het reguliere circuit in.
  2. Een alternatief zoeken.

Het nadeel van het reguliere circuit is dat er vaak een wachtlijst is en men relatief snel richting medicatie gaat. Het voordeel van het reguliere circuit is dat het altijd nog kan. Dat geeft je de tijd en ruimte om eerst alternatieve oplossingen te onderzoeken. Helaas is het zo dat een hoop alternatieve manieren slecht werken. Gelukkig is er ook Positief-Bekrachtigende Breintraining (PBB). PBB heeft zich praktisch bewezen en is tegelijkertijd wetenschappelijk onderbouwd

VU-university certified OBM trainer/coach en Licensed NLP Master trainer Joost van der Leij

Zo zegt dr. Marius Rietdijk van de Vrije Universiteit dit over PBB:

“Nog te vaak bestrijdt de geestelijke gezondheidszorg emotionele problemen (te veel bang, boos en bedroefd, te weinig blij), die ontstaan door negatieve ervaringen, met medicijnen. Waarmee helaas de grondoorzaken van de problemen niet worden aangepakt en medicijnverslaving het gevolg kan zijn en de problemen verergeren.

Gelukkig baseert de Positief-Bekrachtigende Breintraining zich op de baanbrekende werken van Pavlov en Skinner die ontdekten hoe onze omgeving ons observeerbare gedrag èn ons breingedrag bepaalt. PBB combineert beide wetenschapsgebieden op unieke wijze, waardoor oorzaken van emotionele vraagstukken met wortel en al worden aangepakt. Een doorbraak in de geestelijke gezondheidszorg.“

Educatie in plaats van medicatie

Bij PBB gaan we ervan uit dat in de meeste gevallen er geen medisch probleem is, maar een educatieprobleem. Iemand heeft nog niet geleerd om goed om te gaan met moeilijke omstandigheden. Wat dit voor jou betekent is dat zodra jij met een personal breintrainer aan de slag gaat om 1-op-1 je brein te trainen om wel goed om te gaan met moeilijke situaties, we meteen beginnen met een stuk educatie.

Om ervoor te zorgen dat je zo snel en effectief mogelijk leert wat nodig is om de problemen zelf op te lossen, maken we gebruik van de volgende twee fases:

Fase #1: het PBB zelfstudie programma

Om ervoor te zorgen dat je zo snel en effectief mogelijk leert wat nodig is om de problemen zelf op te lossen, maken we gebruik van de volgende twee fases:

  1. Schaf het PBB zelfstudieprogramma aan wat bestaat uit a) een kwartaalabonnement op NLPflx waar je alle benodigde videotraining vindt, b) Het Neurogram® Handboek en Het ABC-NLP Handboek en c) online begeleiding met een breintype test, voortgangcontrole en de mogelijkheid tot vragen stellen.
  2. Hoewel de meeste mensen prima uit de voeten kunnen met het zelfstudieprogramma, maken we zodra je het zelfstudieprogramma hebt ontvangen de eerste afspraak om met je personal breintrainer aan de slag te gaan. Je kan je dan goed voorbereiden zodat de tijd met je personal breintrainer effectief wordt gebruikt om je precies daar te helpen waar jij de meeste ondersteuning nodig hebt.

Het ABC-NLP Handboek

In dit handboek staan alle technieken om je brein goed te trainen

Het Neurogram Handboek

In dit boek ontdek je alles over je eigen breintype

NLPFlix

Hier vind je meer dan 200 uur aan videotrainingen

Joost van der Leij

Jouw personal breintrainer

Fase #2: personal breintraining met Joost van der Leij

Mocht je met Joost van der Leij zelf aan de slag willen, dan kan dat in Amstelveen. Het tarief voor de personal breintraining is dan 1500 euro inc. 21% BTW. Dit is op basis van no cure, no pay. Dat wil zeggen dat mocht onverhoopt de personal breintraining niet tot het gewenste resultaat leiden, dat je dan geen rekening krijgt en niets hoeft te betalen. Als het lastig is om naar Amstelveen te komen of het tarief is een probleem, dan is het goed om te weten dat er in heel Nederland en België door Joost opgeleide personal breintrainers werken. Zij zijn ook heel goed en hanteren vaak een ander tarief.

Wanneer je met personal breintraining aan de slag wil, schaf dus eerst het PBB zelfstudieprogramma aan. Zodra je het PBB zelfstudieprogramma hebt ontvangen, maken we meteen de eerste afspraak voor personal breintraining. Dat is meestal een of twee weken later. In die periode kan je zelf aan de slag met het PBB zelfstudieprogramma. Het PBB traject omvat drie tot vijf sessies van gemiddeld twee uur. Meestal zit er twee weken tussen de personal breintraining sessies. In die tijd ga je weer met het PBB zelfstudieprogramma aan de slag.